Ārstiem Organizācijām Sportistiem
Latvijas Antidopinga birojs paraksta Saprašanās Memorandu un piedalās V Pasaules konferencē par dopingu sportā
08/11/2019

2019. gada 05.-07. novembrī Katovicē (Polija) norisinājās V Pasaules konference par dopingu sportā, kas vienlaikus sakrita ar Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) 20. dibināšanas gadskārtas svinībām un pulcēja aptuveni 1500 antidopinga jomas speciālistus no visas zemeslodes. Mūsu valsti šajā prestižajā forumā pārstāvēja Latvijas Antidopinga biroja direktors Mārtiņš Dimants, eksperts izglītības un informācijas jautājumos Ivans Šapošņikovs, vecākā speciāliste Ināra Brokāne un eksperts terapeitiskās lietošanas un medikamentu jautājumos Jēkabs Balodis.

Saspringtajā  darba  gaitā dalībnieki tika informēti par pieņemtajām izmaiņām Pasaules Antidopinga Kodeksā (Kodekss), kas tika aptiprinātas Konferences laikā un stāsies  spēkā  2021.gada 1.janvārī,  kā arī iepazīstināti ar jauninājumiem un papildinājumiem Starptautiskajos standartos, kas saistīti ar  attiecīgajām jomām un diviem jauniem Standartiem, t.i. Standarts par rezultātu pārvaldību un Starptautiskais izglītības Standarts. Spēkā esošie un tikko pieņemtie dokumenti ir obligāti jāievēro visiem Kodeksa  parakstītājiem.

Šīs konferences ietvaros Latvijas Antidopinga biroja direktors Mārtiņš Dimants un Igaunijas Antidopinga Aģentūras (EAD) Valdes loceklis Henn Vallimae parakstīja starpvalstu Saprašanās Memorandu, kas nākotnē paredz ciešāku sadarbību dopinga kontroļu veikšanā Latvijas-Igaunijas sporta spēļu Līgu sacensību laikā.

Vienlaikus plānotās sadarbības ietvaros paredzēta dalība dažādos attīstības projektos izglītošanas jomā, kā arī kopējas dopinga kontroļu stratēģijas izstrāde sportistiem, kas piedalās Latvijas un Igaunijas basketbola un volejbola Līgās, kā arī efektīva testēšanas plāna izveide un realizācija sacensību un ārpussacensību perioda laikā.


Igaunijas Antidopinga aģentūras valdes loceklis Henn Vallimae un Latvijas Antidopinga biroja direktors Mārtiņš Dimants


Igaunijas Antidopinga aģentūras valdes loceklis Henn Vallimae un Latvijas Antidopinga biroja direktors Mārtiņš Dimants


M.Dimants, I.Šapošņikovs, I.Brokāne un J.Balodis