Ārstiem Sportistiem Treneriem
Sveicam visus dienā “Par tīru sportu”

Šodien 10. aprīlī ir Starptautiskā diena par tīru sportu “Play True Day”, kas veltīta tīram sportam un tās mērķis ir veicināt sportistu, sporta sabiedrības un pārējo cilvēku informētību par globālo cīņu pret dopingu sportā.

Šī iniciatīva ir  dzimusi 2013.gada WADA rīkotās izglītības konferences laikā, kurā piedalījās 17 Dienvidamerikas valstis, un tās laikā 10.aprīlis tika pasludināts kā  diena “Par tīru sportu”. Šai iniciatīvai katru gadu pievienojas arvien vairāk valstu visā zemeslodē, tādējādi izrādot vienotību un solidaritāti cīņai ar dopingu sportā. Kopā mēs varam izmantot šo impulsu, lai arī Latvijā turpinātu veidot tādu sporta vidi, kurā dominē tīra sportista ideāli, sportiskos sasniegumus gūstot, ne tikai ar pašcieņu, taisnīgumu pret sevi, bet  arī pret saviem kolēģiem un sāncenšiem. Patiess prieks, ko rada sports ir Patiess Sports.

Šogad, globālālās COVID-19 pandēmijas rezultātā arī sporta aktivitātes pielāgojas jaunajiem izaicinājumiem, papildus liekot uzsvaru uz sabiedrības veselību un kopējo solidaritāti pandēmijas radītā sloga mazināšanai, līdz ar to #SpēlēGodīgi un #PatiessSports pievienojas  arī #SpēlēDroši.

Mēs aicinām ikvienu pievienoties šai kustībai, lai iesaistītu pēc iespējas vairāk ieinteresēto personu, vienojoties #SpēlēDroši, #SpēlēGodīgi un #PatiessSports iniciatīvas veicināšanā, papildinot ar to, ka tikai godīgas uzvaras var saukt par īstām uzvarām.

Spēlē droši tagad un vienmēr!